Om Swea

Swea Rör & Stål AB ingår i den familjeägda koncernen Bianco Group, som grundades 1958 och nu finns representerad i 10 länder runt om i Europa och Amerika. Swea startade sin verksamhet i Halmstad 1998. I takt med Biancogruppens expansion, har även Swea fortsatt expandera. 2001 gick företaget från att vara ett tradingbolag, till att lägga upp ett eget lager i Halmstad. Utvecklingen fortsatte, och 2007 byggdes ett nytt lager och kontor, och 2012 byggdes lagret ut ytterligare.

På 9300m² under tak samt ca 3000 m² (nyligen utökat till ca 5600 m²) utomhus lagerförs VKR, KKR, sömlösa varmvalsade stålrör, ämnesrör och rundstång. Som en del av Biancogruppen, som är en av Europas största privatägda rörgrossister, har Swea goda kontakter med tillverkare runtom i världen. I gruppen finns också en central inköpsavdelning vilket gör att vi kan lagerhålla ett brett dimensionsprogram, till rätt priser.

2016 öppnade vi ett försäljningskontor i Örnsköldsvik, och expansionen kunde fortsätta.

2017 utökades verksamheten ytterligare, och ett nytt lager med ca 3500 m² under tak öppnades för hydraulikprodukter, såsom cylinderrör, gjutgods, samt kromade kolvstänger i såväl standardutförande som induktionshärdat, nickelkromat och rostfritt, samt kromade kolvrör.

Vi har ett välsorterat lager i Halmstad, och med våra goda kontakter kan vi lösa det mesta inom 1-2 veckor även om något skulle saknas i vårt lager, mycket tack vare vårt moderbolag Sicam i Italien som har ett av Europas största lager på våra produkter.

I vår egen verksamhet kapar vi och blästrar, men med hjälp av underleverantörer levererar vi även vidareförädlade produkter, såsom laserbearbetat, svarvat och ytbehandlat.

I vår organisation finns gedigen kompetens, och med stort kundfokus arbetar vi hårt för att skapa lösningar som passar våra kunders verksamhet. Vi strävar efter att behålla flexibiliteten och snabbheten som kan vara en utmaning för större bolag, samtidigt som vi har prisfördelarna och tillgängligheten tack vare styrkan som Biancogruppen ger oss.