Om oss

Swae Rör & Stål

Swea Rör & Stål AB ingår i den familjeägda koncernen Bianco Group, som grundades 1958 och finns nu representerad i 9 länder runt om i Europa och Amerika. Swea Rör startade sin verksamhet i Halmstad 1998. I takt med Biancogruppens expansion, har även Swea Rör & Stål fortsatt expandera. 2001 gick företaget från att vara ett tradingbolag, till att lägga upp ett eget lager rör i Halmstad. Utvecklingen fortsatte och 2007 byggdes ett nytt lager och kontor. Detta har byggts ut i omgångar, nu senast 2022.

Vi har nu en toppmodern anläggning på 15 000 kvm under tak och ca 12 500 kvm hårdgjord yta utomhus och en tomt på ca 50 000 kvm. Här lagerförs VKR, KKR, ämnesrör, varmvalsade stålrör, rundstång samt hydraulik produkter såsom cylinderrör, gjutgods och kromade stänger i olika kvaliteter samt kromade rör. Som en del av Bianco Group som är en av Europas största privatägda rörgrossister, har Swea goda kontakter med tillverkare runtom i världen. I gruppen finns också en central inköpsavdelning vilket gör att vi kan lagerhålla ett brett dimensions program, till rätt priser.

2016 öppnade vi ett försäljningskontor i Örnsköldsvik, och expansionen kunde fortsätta.

Vi har ett välsorterat lager rör i Halmstad, och med våra goda kontakter kan vi lösa det mesta inom 1-2 veckor även om något skulle saknas i vårt lager, mycket tack vare vårt moderbolag Sicam i Italien som har ett av Europas största lager på våra produkter. I vår egen verksamhet kapar vi och blästrar, men med hjälp av underleverantörer levererar vi även vidareförädlade, såsom laserbearbetat, svarvat och ytbehandlat.

Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt EN 1090. Miljöfokuset är stort på Swea Rör & Stål, där vi hela tiden strävar att ligga i framkant.

I vår organisation finns gedigen kompetens, och med stort kundfokus arbetar vi hårt för att skapa lösningar som passar våra kunders verksamhet. Vi strävar efter att behålla flexibiliteten och snabbheten som kan vara en utmaning för större bolag samtidigt som vi har styrkan som Biancogruppen ger oss.

Kontakta oss

Rulla till toppen